PRSTE DA POLIŽEŠ
PIRE KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Ovaj TAJNI sastojak pravi DRASTIČNU RAZILKU u ukusu! (RECEPT)
Začinite i servirajte po želji
Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.
Sastojci: kilogram krompira;
- 500 grama rendanog sira;
- 2 čena belog luka;
- 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje);
- kašika pavlake;
- so, biber.
Priprema: Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izmiksajte krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
BONUS VIDEO: KAKO GA JE PROGUTALA U SEKUNDI! Zaprepastićete se kada vidite kojom brzinom zmija guta jaje! (VIDEO)
(Espreso.co.rs/Alternativa-x.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!