PRONAŠLI SMO NAJBOLJE JELO IKADA: Kada čujete koliko je ukusna PICA HLEB, spremićete je još danas! (RECEPT)
Pica hleb, Foto: Profimedia

NJAM NJAM

PRONAŠLI SMO NAJBOLJE JELO IKADA: Kada čujete koliko je ukusna PICA HLEB, spremićete je još danas! (RECEPT)

Idealan predlog za ručak ili večeru

Objavljeno: 10:11h

Ovo je hleb koji zapravo ima ukus pice jer se u njemu nalaze svi sastojci. Odličan je za večeru, a i praktičan - svako uzima svoj komad rukama tako da nema prljavih tanjira.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 5 g suvog kvasca
  • 2 jaja
  • 80 ml vode
  • 60 ml mleka
  • 80 g maslaca
  • pasirani paradajz
  • 130 g šunke
  • 180 g mocarele
  • origano
  • maslinovo ulje
  • kašičica belog luka u prahu

Priprema:

U posudu stavite brašno, šećer, so i suvi kvasac. Otopite maslac u mleku na laganoj vatri. Sipajte vodu i ohladite, dok tečna mešavina ne postane mlaka. Dodajte i umućena jaja, pa pomešajte sa suvim sastojcima, a zatim umesite testo. Pokrijte ga i ostavite dok se ne udvostruči.

Razvaljajte ga na pobrašnjenu površinu u pravougaoni pleh 50X50 i isecite na 5 jednakih traka. Premažite sosom od paradajza, dodajte rendanu mocarelu i šunku, pa pospite origanom.

Trake posložite jednu na drugu, pa isecite na 4 jednaka dela. Posložite ih vertikalno u kalup za hleb obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite na toplom još 20 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 15 minuta. Izvadite i premažite površinu hleba maslinovim uljem pomešanim s belim lukom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta. Nakon što hleb odstoji 10 minuta, izvadite ga iz kalupa.

BONUS VIDEO: AU KAKAV BAKSUZ OD ČOVEKA! Prvo ga je zadesila poplava, a onda mu se i auto zapalio... Ima li kraja? (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.