NJAM NJAM
PRONAŠLI SMO NAJBOLJE JELO IKADA: Kada čujete koliko je ukusna PICA HLEB, spremićete je još danas! (RECEPT)
Idealan predlog za ručak ili večeru
Ovo je hleb koji zapravo ima ukus pice jer se u njemu nalaze svi sastojci. Odličan je za večeru, a i praktičan - svako uzima svoj komad rukama tako da nema prljavih tanjira.
Sastojci:
- 350 g brašna
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 5 g suvog kvasca
- 2 jaja
- 80 ml vode
- 60 ml mleka
- 80 g maslaca
- pasirani paradajz
- 130 g šunke
- 180 g mocarele
- origano
- maslinovo ulje
- kašičica belog luka u prahu
Priprema:
U posudu stavite brašno, šećer, so i suvi kvasac. Otopite maslac u mleku na laganoj vatri. Sipajte vodu i ohladite, dok tečna mešavina ne postane mlaka. Dodajte i umućena jaja, pa pomešajte sa suvim sastojcima, a zatim umesite testo. Pokrijte ga i ostavite dok se ne udvostruči.
Razvaljajte ga na pobrašnjenu površinu u pravougaoni pleh 50X50 i isecite na 5 jednakih traka. Premažite sosom od paradajza, dodajte rendanu mocarelu i šunku, pa pospite origanom.
Trake posložite jednu na drugu, pa isecite na 4 jednaka dela. Posložite ih vertikalno u kalup za hleb obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite na toplom još 20 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 15 minuta. Izvadite i premažite površinu hleba maslinovim uljem pomešanim s belim lukom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta. Nakon što hleb odstoji 10 minuta, izvadite ga iz kalupa.
BONUS VIDEO: AU KAKAV BAKSUZ OD ČOVEKA! Prvo ga je zadesila poplava, a onda mu se i auto zapalio... Ima li kraja? (VIDEO)
(Espreso.co.rs/24sata.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!