PREUKUSNO
DANAS NAPRAVITE RUČAK ZA 20 MINUTA: Hrskava PILETINA uvaljana u perece postaće vam OMILJENO jelo (RECEPT)
Možete ih pripremiti unapred, ohlađene rasporediti u plastične kesice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri meseca
Za manje od pola sata pripremite ukusne zalogajčiće od piletine i hrskavih pereca.
Ako vam je potreban brzi ručak, grickalica za filmski maraton ili predjelo za kućne zabave, poslužite hrskava pileća prsa. Odlično idu uz sos od senfa i meda, kombinacije s čilijem i kremasti sos od sira.
Možete ih pripremiti unapred, ohlađene rasporediti u plastične kesice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri meseca. Zamrznute ih prebacite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.
Sastojci:
- 700 g pilećih prsa
- 70 g brašna
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 2 velika jaja
- 1-2 šoljice pereca
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje. Pileća prsa isecite na male komade veličine 3 – 4 cm. Pomešajte brašno, so i biber u jednoj posudici. U drugoj umutite jaje, a u treću ubacite izmrvljene perece. Piletinu prvo umočite u brašno, potom u jaja pa u perece. Pecite 8 minuta, a potom svaki komadić okrenite i pecite još 6 – 8 minuta. Biće hrskavi i zlatni. Prijatno!
BONUS VIDEO: Delfin u Boki Kotorskoj (VIDEO)
(Espreso.co.rs/Gastro.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!