NJAM NJAM!
OSTALO VAM JE PIRE KROMPIRA OD RUČKA? Ovo je najukusniji način da ga iskoristite! (RECEPT)
Ne bacajte ostatke
Ostalo vam je pire krompira i ne znate šta da radite s njim? Predstavljamo vam recept za pitu, zahvaljujući kome nećete baciti ostatke od ručka, a dobićete ukusan obrok.
Sastojci:
(za punjenje)
- 500g mlevene junetine
- velika glavica luka
- mešavina povrća po ukusu (šargarepa, grašak, pečurke)
- 100ml bujona ili vode
- kašika Vorčester sosa
- so i biber
- kašika maslinovog ulja
- kašika brašna
- začini (vlašac, majčina dušica, peršun)
(za koricu)
- 300g krompir pirea
- 100g krem sira
- masni tvrdi sir (čedar ili kačkavalj), po ukusu
Priprema:
Prvo napravite punjenje. Propržite na ulju luk, dodaje junetinu i dinstajte sa malo soli i bibera. Kada meso promeni boju, dodajte povrće po želji, bujon, sos i začine. Sve to krčkajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, i onda dodajte brašno da se zgusne. Kada dobijete fin kremasti nadev, ostavite sa strane.
Pomešajte krompir pire, krem sir i rendani sir. U vatrostalnu posudu izručite meso, pa preko toga sve “zatvorite” sa krompir pireom. Pecite oko pola sata na 200 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!
BONUS VIDEO: EVO KAKO DA VEŽETE ERŠAPU ILI ŠAL OKO VRATA U SAMO PAR POTEZA! Očas posla ste spremne, drage dame. (VIDEO)
(Espreso.co.rs/N1.info.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!