ZDRAVO I UKUSNO
NAPRAVITE SAMI PROTEINSKI HLEB: Možete da ga jedete do mile volje, a pritom ćete i SMRŠATI! (RECEPT)
U ovom receptu nema belog brašna, koje kako nutricionisti tako i lekari ne preporučuju
Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći, proteinski hleb koji će svi u porodici obožavati.
Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega stavite avokado kojeg ste samo malo posolili i pobiberili.
Sastojci:
- 300 grama posnog sira
- 100 grama mlevenih badema
- 100 grama usitnjenih lanenih semenki
- 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
- 8 belanaca
- 2 kašike susama
- 2 kašike semenki bundeve (po želji)
- 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke. Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa.
Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.
BONUS VIDEO: ON JE BAŠ ODLUČIO DA SE KOCKA SA ŽIVOTOM! Ne, ovo nikad i nigde nemojte pokušavati da uradite! (VIDEO)
(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!