PROBAJTE!
PALAČINKE koje možete da jedete bez GRIŽE SAVESTI: Brzo se prave, a IDEALNE su ako ste na DIJETI!
Pripremite ih u bilo koje doba dana i uživajte u mirisnim palačinkama
Ove sjajne i ukusne palačinke, obogaćene su jednim tajnim sastojkom! Iako palačinke ne jedemo svaki, ove biste definitivno mogli da jedete bez griže savesti! Zašto? Zato što su pripremljene sa sjajnom i zdravom blitvom, belim lukom i malo belog vina.
Pripremite ih u bilo koje doba dana i uživajte u mirisnim palačinkama. Doduše, ovo su slane palačinke tako da nećete moći da ih namažete omiljenim slatkim namazom, ali neka vas to ne brine. Postoji mnoštvo načina kako ih možete jesti i uživati u njima - na primer s posnim sirom, pavlakom, domaćim namazima od sira i slično. A uvek možete dodati i malo šunke!
Sastojci:
- 1 šoljica glatkog brašna
- so i biber
- 4 jaja (2 cela + 2 žumanca)
- 1 češanj belog luka, sitno nasečen
- 2 kašike belog vina
- 1/2 šoljice mleka
- 200 g blitve,
- maslinovo ulje
Priprema:
Pomešati brašno i kašičicu soli pa dodati 2 cela jaja i 2 žumanca. Sipati vino i potom mleko, i mešajte mutilicom kako ulevate mleko. Dodati beli luk i malo bibera pa izmešati smesu da nema grudvica; staviti u frižider na najmanje dva sata. Kada je smesa ohlađena, izvaditi je i od belanaca umutit čvrst sneg. Blitvu iseći na tanke trakice pa je, sa belancem, nežno umešati u ohlađenu smesu jaja i brašna. Zagrejati ulje pa praviti palačinke veličine po želji. Poslužiti tople.
BONUS VIDEO: NEĆETE PRESTATI DA SE DIVITE: Pogledajte OVAJ TRIK pomoću kojeg ćete napraviti SAVRŠENO jaje na oko!
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!