RATATUJ je francuski specijalitet, a najbolji je na bakin način! Odličan je i za VEGANE (VIDEO)
Recept za francuski specijalitet Ratatuj, Foto: Bakina kuhinja

najlepši ukusi sveta

RATATUJ je francuski specijalitet, a najbolji je na bakin način! Odličan je i za VEGANE (VIDEO)

Najukusnije je kad se napravi dan ranije, jer prožimanjem sastojaka nakon što odstoji neko vreme, postaje još ukusniji

Objavljeno:

Ratatuj (Ratatouille) je specijalitet od povrća iz Provanse, a nastanak se najviše vezuje za Nicu. Može se poslužiti kao toplo predjelo, glavno jelo ili kao hladno predjelo, jer se može napraviti i dan pre, a prožimanjem sastojaka nakon što odstoji neko vreme, postaje još ukusniji.

Sastojci:

1 tikvica

2 plava patlidžana

1 šargarepa

1 crveni luk

1 crvena paprika

2 paradajza

100 ml ulja

50-100 ml belog vina

Začini:

Majčina dušica

Peršunov list

Listovi bosiljka

3 čena belog luka

Origano

So ili suvi začin

Biber

Priprema:

Tikvicu, plavi patlidžan, papriku, paradajz, luk i šargarepu iseckati na kolutove. Ulje, vino i začine izmešati. U podmazan okrugli pleh veličine 22 centimetra, poređati povrće u krug, naizmenično stavljajući raznovrsno povrće jedno do drugog dok se ne utroši sav materijal. Preliti sa smešom začina i peći na 200 stepeni C od 50 -60 minuta. Služiti kao prilog uz meso ili kao glavno jelo. Vegetarijanci će biti oduševljeni ovim jelom. Povrće posuti i rendanim kačkavaljem.

Za više detalja pogledajte video:

Bonus video:

Definitivno probajte ovo kod kuće: Skuvajte jaje, a da žumance bude spolja!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.