
majstorski
Neodoljiva poslastica za celu porodicu: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, ko jednom proba poželeće ponovo
Savršeno se slaže uz šoljicu kafe ili čaja i idealna je za sve koji vole brze, a prefinjene poslastice.
Francuzi prave najbolju pitu sa jabukama i uvek obavezno dodaju 1 sastojak koji daje tako poseban ukus!
Francuzi imaju poseban način pripreme pite od gotovih kora – jednostavan, ali toliko ukusan da osvaja na prvi zalogaj. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe ili čaja i idealna je za sve koji vole brze, a prefinjene poslastice.
Sastojci:
– 500gr gotovih kora za pitu – 1kg jabuka – 200gr šećera – sok od jednog limuna – 200gr naseckane suve kajsije – 200gr naseckanih smokvi – 200gr seckanih suvih šljiva – 200gr krupno mlevenih oraha – 150ml ulja za kvašenje i premazivanje kora i gotovih rolata
Priprema: Napravite fil za kore tako što ćete prodinstati kilogram rendanih jabuka sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Zatim dodajte seckano suvo voće. Filujte pitu i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!