
probajte
Posna slojevita salata sa krompirom i pečurkama je čista desetka! Recept lak kao pero, a ukus će oduvati baš sve
Izuzetno kremasta i zasitna čak i bez sastojaka životinjskog porekla.
Salate su u tom smislu savršen izbor jer su jednostavne za pripremu, bogate vitaminima i vlaknima, a mogu biti i izuzetno kremaste i zasitne čak i bez sastojaka životinjskog porekla.
Posebno popularne su slojevite salate inspirisane klasičnim receptima poput ruske ili mimoze, ali u posnoj verziji sa biljnim majonezom i zanimljivim kombinacijama povrća, orašastih plodova i začina.
1. Posna slojevita salata sa krompirom i pečurkama
Sastojci:
3 krompira srednje veličine
200 g šampinjona
1 veza mladog luka
150 g kiselih krastavaca
150 g posnog majoneza
So i biber po ukusu
Malo peršuna za dekoraciju
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite ga i narendajte na krupno rende.
Šampinjone sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne puste vodu i ne dobiju zlatnu boju. Posolite i pobiberite po ukusu.
Krastavce i mladi luk sitno naseckajte. U činiji slažite salatu po slojevima: prvo narendani krompir, zatim šampinjone, pa krastavce i luk. Svaki sloj premažite tankim slojem posnog majoneza.
Ponovite redosled dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem majoneza i pospite sitno seckanim peršunom.
Ostavite u frižideru najmanje sat vremena pre serviranja.
Bonus video:
(Espreso / Glossy/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!