
pogledajte
Ovo je trik koji vam štedi vreme, a dobićete ukusan obrok: Staro jelo sada je dobilo novi način pripreme
Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti
Sigurno ste svi obožavali priganice kada ste bili deca.
Ovo staro jelo, dobilo je nov način pripreme, koji je itekako zanimljiv i veoma pogodan za domaćice. Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti.
Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 100 ml toplog mleka
- jedna kašika šećera
- jedna kašičica suvog kvasca
- jedna kašičica soli
- 350 g pšeničnog brašna
Priprema:
U plastičnu kesu sa zatvaračem ulijte toplo mleko i vodu, a zatim dodajte šećer, kvasac i so. Promućkajte kesu i zatim dodajte brašno. Sve dobro izmešajte. Pokrijte kesu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji jedan sat.
Potom napravite rupu na dnu kesice i u vruće ulje istisnite kuglicu testa. Ponavljajte sve dok ne potrošite testo. Pecite na srednjoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!