Neodoljive posne rolnice koje će vas oduševiti: Ništa ukusnije niste jeli, spolja hrskave, a mekane iznutra
Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Neodoljive posne rolnice koje će vas oduševiti: Ništa ukusnije niste jeli, spolja hrskave, a mekane iznutra

Postoji mnogo načina da se pripreme, a ključ je u pažljivom odabiru sastojaka i pravoj tehnici pečenja.

Objavljeno:

Posne slane rolnice su savršen izbor za sve koji žele ukusan, ali lagan obrok bez namirnica životinjskog porekla.

Njihova spoljašnja hrskavost i kremasta unutrašnjost čine ih idealnim zalogajem za doručak, užinu ili čak svečanu trpezu. Ovo je fantastičan recept za posne slane rolnice – sa pečurkama i orasima.

1. Posne rolnice sa pečurkama i orasima

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 300 g šampinjona
  • 100 g oraha 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sojinog sosa
  • So, biber i suvi začin po ukusu
  • Susam za posipanje

Priprema:

  1. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk i beli luk.
  2. Dodati seckane šampinjone i pržiti dok ne ispari voda.
  3. Ubaciti mlevene orahe, sojin sos i začine, pa sve dobro sjediniti.
  4. Na svaku koru staviti malo fila i urolati, premazati vodom i posuti susamom.
  5. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta dok ne postanu zlatno-hrskave.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.