
Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Neodoljive posne rolnice koje će vas oduševiti: Ništa ukusnije niste jeli, spolja hrskave, a mekane iznutra
Postoji mnogo načina da se pripreme, a ključ je u pažljivom odabiru sastojaka i pravoj tehnici pečenja.
Objavljeno:
Posne slane rolnice su savršen izbor za sve koji žele ukusan, ali lagan obrok bez namirnica životinjskog porekla.
Njihova spoljašnja hrskavost i kremasta unutrašnjost čine ih idealnim zalogajem za doručak, užinu ili čak svečanu trpezu. Ovo je fantastičan recept za posne slane rolnice – sa pečurkama i orasima.
1. Posne rolnice sa pečurkama i orasima
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 300 g šampinjona
- 100 g oraha 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sojinog sosa
- So, biber i suvi začin po ukusu
- Susam za posipanje
Priprema:
- Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk i beli luk.
- Dodati seckane šampinjone i pržiti dok ne ispari voda.
- Ubaciti mlevene orahe, sojin sos i začine, pa sve dobro sjediniti.
- Na svaku koru staviti malo fila i urolati, premazati vodom i posuti susamom.
- Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta dok ne postanu zlatno-hrskave.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!