
majstorski
Ko jednom proba posne punjene paprike one sa mesom mu neće pasti na pamet: Slasni zalogaji kojima niko neće odoleti
Uskršnji post, koji ove godine traje od 3. marta do 19. aprila, donosi priliku za duhovno i telesno pročišćenje, ali i uživanje u raznovrsnim i ukusnim jelima bez mesa, mleka i jaja.
Mnogi veruju da post podrazumeva jednoličnu i skromnu ishranu, ali istina je da posna trpeza može biti izuzetno bogata i kreativna.
Bilo da se pridržavate posta iz verskih razloga ili jednostavno želite da isprobate laganiju ishranu, donosimo vam prelep recept koji će uneti toplinu i radost u vašu kuhinju.
Ovo jelo je ne samo ukusna, već i hranljiva, jednostavna za pripremu i idealna za porodična okupljanja tokom posta.
1. Posna punjena paprika sa povrćem i pirinčem
Sastojci:
- 6 babura paprika
- 1 šolja pirinča
- 1 šargarepa (sitno narendana)
- 1 crni luk (sitno iseckan)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 paradajz (izrendani ili iseckani)
- 1 kašičica aleve paprike
- So, biber, suvi začin po ukusu
- Malo ulja
- Peršun po želji
Priprema:
- Na malo ulja propržite crni i beli luk, dodajte šargarepu i pirinač, pa sve zajedno dinstajte nekoliko minuta.
- Dodajte rendani paradajz, alevu papriku, so i biber. Promešajte i nalijte malo vode da pirinač upije tečnost.
- Kada fil postane gust, skinite ga sa vatre i punite očišćene paprike.
- Poređajte ih u šerpu, nalijte vodom da budu do pola potopljene i kuvajte na srednjoj vatri oko 40 minuta.
- Po želji, pospite seckanim peršunom pre serviranja.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!