Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Proja, Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima

Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.

Objavljeno:

Ako planirate da se pridržavate Uskršnjeg posta, koji počinje u ponedeljak, 3. marta, planiranje jelovnika biće vrlo zabavno jer postoji mnogo recepata koje još uvek niste probali, a jednostavni su, brzi i uz njih se dobijaju fenomenalna posna peciva.

Za ljubitelje proja-mafina danas smo pripremili superbrz recept za mekane domaće projice sa spanaćem, koje ostaju sveže danima i fenomenalnog su ukusa.

Zaista ih vredi probati! Umutite za pet minuta, peče se 15 i već za 20 minuta imate sočne i mirišljave projice na stolu!

Sastojci:

  • 1,5 čaša belog brašna
  • 2,5 čaše kukuruznog brašna
  • 4 kašike griza
  • 1,5 kesica praška za pecivo
  • 200 g spanaća
  • 2/3 čaše ulja (oko 100 ml)
  • 1 kašičica soli (ili više, po ukusu)

Priprema

  1. Pomešajte u jednoj činiji belo i kukuruzno brašno s grizom, solju i praškom za pecivo, pa to promešajte i sklonite na stranu.
  2. U odvojenoj posudi pomešajte ulje, kiselu vodu i sitno seckan spanać, pa promešajte i malo po malo dodajte suve sastojke.
  3. Sipajte u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje, tako da smesa dođe do oko 2/3 visine "čašice".
  4. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.