
ukusno
Posna proja kojoj je teško odoleti: Gotova za 20 minuta, a ko je jednom proba poželeće ponovo, topi se u ustima
Odličan su izbor za početak dana jer će vas zasititi očas posla, a praktične su da se spakuju za posao, pa ni slučajno nemojte zaobići recept za ove mini-proje sa spanaćem.
Ako planirate da se pridržavate Uskršnjeg posta, koji počinje u ponedeljak, 3. marta, planiranje jelovnika biće vrlo zabavno jer postoji mnogo recepata koje još uvek niste probali, a jednostavni su, brzi i uz njih se dobijaju fenomenalna posna peciva.
Za ljubitelje proja-mafina danas smo pripremili superbrz recept za mekane domaće projice sa spanaćem, koje ostaju sveže danima i fenomenalnog su ukusa.
Zaista ih vredi probati! Umutite za pet minuta, peče se 15 i već za 20 minuta imate sočne i mirišljave projice na stolu!
Sastojci:
- 1,5 čaša belog brašna
- 2,5 čaše kukuruznog brašna
- 4 kašike griza
- 1,5 kesica praška za pecivo
- 200 g spanaća
- 2/3 čaše ulja (oko 100 ml)
- 1 kašičica soli (ili više, po ukusu)
Priprema
- Pomešajte u jednoj činiji belo i kukuruzno brašno s grizom, solju i praškom za pecivo, pa to promešajte i sklonite na stranu.
- U odvojenoj posudi pomešajte ulje, kiselu vodu i sitno seckan spanać, pa promešajte i malo po malo dodajte suve sastojke.
- Sipajte u kalup za mafine, podmazan ili obložen papirnim korpicama za pečenje, tako da smesa dođe do oko 2/3 visine "čašice".
- Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela.B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!