Ovaj delikates je samo za prave gurmane: Kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima, a tu je i slaninica!
Svinjetina, Foto: Uvamen / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Ovaj delikates je samo za prave gurmane: Kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima, a tu je i slaninica!

Evo šta je sve potrebno!

Objavljeno:

Evo šta je potrebno i kako se priprema.

Danas vam predstavljamo recept za prokule, kiseli kupus kuvan sa suvim svinjskim rebrima i slaninom

Jelo za prave gurmane.

Sastojci:

3 glavice kiselog kupusa

500 grama svežeg svinjskog mesa

200 grama suvih svinjskih rebara

100 grama suve slanine

4 glavice crnog luka

2 dl ulja

6 zrna bibera

3 lista lolbera

2 crvene paprike

začinska paprika

so

Sveže svinjsko meso od rebara, suva rebra i suvu slaninu iseći na parčad. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Tri manje glavice kiselog kupusa oprati, iseći preko korena na osmine i koren odstraniti.

U veći lonac na dno staviti polovinu isečene suve slanine, preko nje jednu isečenu manju glavicu kiselog kupusa, preko kupusa drugi deo suve slanine, po jednu polovinu svežeg mesa, suvih rebara i crnog luka, 2 lista lorbera, 3 zrna bibera i jednu celu crvenu papriku.

Slaganje ponoviti istim redom, završiti kupusom, odozgo posuti alevom paprikom i preliti uljem. Naliti hladnom vodom da ogrezne, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 3-4 časa.

Jelo probati i po potrebi posoliti. Gotov kupus ne treba da ima mnogo safta.

Prijatno.

Bonus video:

Error in getting video.

01:55

Espreso: Divlja svinja napala čoveka

(Espreso/Srbija Danas/Dušica Mićić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.