Za Dubai tortu kažu da je kraljevski slatkiš: Luksuzniju i raskošniju nećete naći, zaludela ceo svet
Dubai torta, Foto: Printscreen/youtube/ last minute cake

luksuzna

Za Dubai tortu kažu da je kraljevski slatkiš: Luksuzniju i raskošniju nećete naći, zaludela ceo svet

Luksuzniji i raskošniji dezert teško da ćete naći.

Objavljeno:

Dubai torta zaludela je svet, a ako su vam se svidele čuvene čokolade, ovo je prava poslastica za vas.

Luksuzniji i raskošniji dezert teško da ćete naći.

Donosimo vam način pripreme i sigurni smo da ćete je sa uživanjem pojesti.

Sastojci:

Za biskvit:

2 jajeta

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

100 ml mleka

100 ml suncokretovog ulja

2 kašike kakaoa

180 g brašna

1 kesica praška za pecivo

150 ml mleka (za prelivanje nakon pečenja)

Za hrskavi sloj:

150 g kadaif rezanaca

40 g putera

3 kašike krema od pistaća

Za čokoladni preliv:

200 g čokolade

50 ml slatke pavlake

20 g bele čokolade (za dekoraciju)

Kako se pravi:

Inspirisana bogatstvom i sofisticiranošću Dubaija, ova torta ne samo da izgleda spektakularno, već i oduševljava intenzivnim čokoladnim ukusom i neodoljivom teksturom. Savršena je za posebne prilike, proslave i sve one trenutke kada želite da uživate u desertu koji ostavlja bez daha!

Priprema biskvita: U činiji umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodati mleko i ulje, pa dobro sjediniti. U posebnoj činiji pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu sa jajima, mešajući dok ne postane glatka. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče, izvaditi ga i dok je još topao, preliti sa 150 ml mleka da bi bio sočan. Ostaviti da upije i ohladi se.

Luksuzna dekoracija

Ako želite da vaša Dubai torta izgleda kao iz ekskluzivne poslastičarnice, ukrasite je jestivim zlatnim listićima, čokoladnim strugotinama ili lešnicima u karamelizovanom prelivu.

Priprema hrskavog sloja: U tiganju istopiti puter, dodati kadaif i pržiti ga na srednjoj vatri dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav. Skinuti sa vatre i umešati krem od pistaća dok se sve lepo ne sjedini. Rasporediti ovu smesu preko ohlađenog biskvita.

Čokoladni preliv: Ugrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne sme da proključa). Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i postane glatka smesa. Preliti preko kadaif sloja i ostaviti da se stegne u frižideru oko 1-2 sata. Po želji, otopiti belu čokoladu i njome napraviti šare preko kolača.

Error in getting video.

15:36

PODNEVNI DNEVNIK 21.02.2025.

(Espreso/stvarukusa.mondo/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.