Albanke prave gulaš samo na ovaj način: Koriste jedan sastojak koji Srpkinjama ne bi pao na pamet - ukusnijeg nema!
Gulaš, Foto: Florian Schultze / Panthermedia / Profimedia

RECEPT

Albanke prave gulaš samo na ovaj način: Koriste jedan sastojak koji Srpkinjama ne bi pao na pamet - ukusnijeg nema!

Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju

Objavljeno:

Gulaš je jedno od omiljenih jela svih Srba, pa je samim tim i čest izbor za ručka. Ovo jelo nam je došlo iz mađarske kuhinje, ali mi vam donosimo albanski recept za ovo idealno jelo za hladne zimske dane.

Potrebni sastojci

  • junetina - 500 g
  • mast - 1/2 šoljice
  • crni luk - 1 kom.
  • so - 1/2 kašičice
  • rukola - 1 šoljica
  • korijander - 1/2 šoljice
  • semenke kima - 1 šoljica
  • pivo - 1 šoljice
  • vode - 1/2 šoljice
  • praziluk - 1/2 šoljice
  • beli luk - 2 čena

Za serviranje

  • sveži korijander - 1/2 šoljice
  • mladi praziluk - 1/2 šoljice
  • semenke korijandera - 2 šoljice
  • * merne jedinice
gulaš u lepinji, Gulaš, Goveđi gulaš
foto: j sierpniowka / Panthermedia / Profimedia

Način pripreme

Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander i kim.

Kada voda ispari, dodajte pivo, a zatim i vodu. Lagano promešajte, a zatim prokuvajte.

Smanjite vatru i dodajte praziluk i beli luk. Pustite da se krčka oko sat vremena dok se umak ne zgusne. Napravite pastu od praziluka i svežeg korijandera.

Gulaš sipajte u tanjire i pospite semenkama korijandera i prazilukom, kao i svežom pastom.

Bonus video:

Error in getting video.

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/ Bonapeti/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.