
RECEPT
Albanke prave gulaš samo na ovaj način: Koriste jedan sastojak koji Srpkinjama ne bi pao na pamet - ukusnijeg nema!
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju
Gulaš je jedno od omiljenih jela svih Srba, pa je samim tim i čest izbor za ručka. Ovo jelo nam je došlo iz mađarske kuhinje, ali mi vam donosimo albanski recept za ovo idealno jelo za hladne zimske dane.
Potrebni sastojci
- junetina - 500 g
- mast - 1/2 šoljice
- crni luk - 1 kom.
- so - 1/2 kašičice
- rukola - 1 šoljica
- korijander - 1/2 šoljice
- semenke kima - 1 šoljica
- pivo - 1 šoljice
- vode - 1/2 šoljice
- praziluk - 1/2 šoljice
- beli luk - 2 čena
Za serviranje
- sveži korijander - 1/2 šoljice
- mladi praziluk - 1/2 šoljice
- semenke korijandera - 2 šoljice
- * merne jedinice

Način pripreme
Zagrejte mast u loncu dovoljno širokom, da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo proziran. Dodajte so, rukolu, sveži korijander i kim.
Kada voda ispari, dodajte pivo, a zatim i vodu. Lagano promešajte, a zatim prokuvajte.
Smanjite vatru i dodajte praziluk i beli luk. Pustite da se krčka oko sat vremena dok se umak ne zgusne. Napravite pastu od praziluka i svežeg korijandera.
Gulaš sipajte u tanjire i pospite semenkama korijandera i prazilukom, kao i svežom pastom.
Bonus video:
(Espreso/ Bonapeti/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!