Ručak bez mesa koji će vas oduševiti: Jelo sa sirom i spanaćem koje se topi u ustima, svaki zalogaj je uživanje
Foto: Juliane Sonntag / imago stock&people / Profimedia

majstorski

Ručak bez mesa koji će vas oduševiti: Jelo sa sirom i spanaćem koje se topi u ustima, svaki zalogaj je uživanje

Predstavljamo vam najbrži recept za izdašne i vrlo ukusne kanelone koje ćete praviti jednom nedeljno. Toliko je brzo i jednostavno!

Objavljeno:

Kaneloni, cilindrični oblik lazanja, vrsta je testenine koja spada u najpopularnije na svetu, a slavna italijanska kuhinja nudi nam mnogo načina da je iskoristimo!

Ova punjena testenina može se filovati raznim vrstama nadeva, a omiljene su varijante sa sirom. Jedna popularna verzija kanelona je ona s rikotom, parmezanom i spanaćem, a iznenadiće vas koliko se lako priprema!

Sve što je potrebno je nekoliko sastojaka, a rezultat je izdašan i zasitan ručak po svačijem ukusu.

Sastojci:

  • 10 kanelona (mogu i urolovani listovi za lazanje)
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika suvog origana
  • 400 g opranog i osušenog spanaća
  • 500 g rikote
  • 80 g parmezana
  • 350 g mocarele
  • 250 g paradajz pirea
  • 1 šaka svežeg bosiljka ili peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu, origano

Priprema

  1. Uključite rernu da se greje na 200°C.
  2. Sipajte vodu u šerpu i stavite da prokuva, pa posolite čim proključa i ubacite testeninu. Kuvajte četiri minuta, pa odmah procedite i prebacite kanelone u haldnu vodu. Posle 10 minuta, ocedite testeninu.
  3. Na srednjoj vatri, na maslinovom ulju propržite izgnječen beli luk i dodajte sitno seckan spanać.
  4. Propržite, pa ga u jednoj posudi pomešajte s rikota sirom, začinite solju i biberom, pa narendajte dve trećine parmezana. Potom u to ubacite sitno seckane listove bosiljka ili peršuna i dobro promešajtate.
  5. Na dno posude za pečenje nanesite polovinu pripremljenog pirea od paradajza.
  6. Sipajte u špric ili u kesu za fil mešavinu spanaća i sira, pa time napunite kuvane, ohlađene i dobro oceđene kanelone. Ređajte ih po posudi i pospite origanom, pa prelijte drugom polovinom pirea od paradajza.
  7. Potom narendajte mocarelu i time pospite kanelone.
  8. Prekrijte folijom i pecite oko pola sata. Posle 20 minuta, skinite foliju, tako da se pred kraj peče bez nje.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.