Ručak kojem neće odoleti nijedan gurman: Svinjska kolenica u pivu koja je spolja hrskava, a iznutra mekana
Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

prijatno

Ručak kojem neće odoleti nijedan gurman: Svinjska kolenica u pivu koja je spolja hrskava, a iznutra mekana

Poslužite je uz pečeni krompir, kiseli kupus ili domaći hleb, i uživajte u pravoj gurmanskoj gozbi!

Objavljeno:

Ako volite jela koja su sočna iznutra, a hrskava spolja, kolenica u pivu je pravi izbor za vas!

Sastojci:

  • 1 svinjska kolenica (oko 1,5 kg)
  • 500 ml tamnog piva
  • 2 kašike senfa 4 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 glavica crnog luka (sečena na kolutove)
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 grančice svežeg timijana (ili 1 kašičica suvog)
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Kolenicu operite i dobro osušite ubrusom. Zatim je nožem zasecite na par mesta da bi se začini bolje upili.
  2. U činiji pomešajte senf, beli luk, so, biber, dimljenu papriku i ulje, pa time dobro premažite kolenicu. Stavite je u činiju, dodajte lovorov list i timijan, prelijte pivom i ostavite da odstoji najmanje 4 sata (idealno preko noći) u frižideru.
  3. Zagrejte rernu na 180°C. U pleh stavite crni luk, preko njega mariniranu kolenicu, pa sve prelijte marinadom. Pokrijte folijom i pecite 2 sata, povremeno prelivajući sokovima iz pleha.
  4. Skinite foliju, pojačajte temperaturu na 220°C i pecite još 30-40 minuta, dok kožica ne postane hrskava. Povremeno prelijte pivom iz pleha za dodatnu sočnost.
  5. Služite toplo uz prilog po želji i uživajte u fantastičnom ukusu!

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.