
lepo jelo
Domaćinski recept za krompir čorbu sa kolenicom vredi milione: Naše bake ovo odlično prave, a u jednom je caka
Recep je za čistu desetku
Sastojci
Potrebno je:
1 kolenica
1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
1 kg krompira
po ukusu so
po ukusu biber
po ukusu dimljena aleva paprika
2 kašike brašna

Priprema
Sitno seckani luk i šargarepu prodinstati. Zatim dodati kolenicu koju ste prethodno zasekli na par mesta da može lepo da se skuva i da bude mekana.
Dodati po pola kašičice soli, bibera, začina i dimljene aleve paprike. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati oko 60 minuta.
Zatim dodati seckan na manje komade krompir. Kuvati još nekih 20 minuta. Ako je mladi krompir brzo će se skuvati.

Kada i krompir omekani, izvaditi kolenicu da se ohladi. A čorbu zapržiti sa brašnom, alevom paprikom i vodo.
Kada se kolenica prohladi iskidati ili iseckati meso pa dodati čorbi.
Bonus video:
(Espreso/recepti/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!