Dovoljan je jedan zalogaj da vam ovo postane omiljeni kolač: Čokoladni slatkiš koji nema konkurenciju, predivan je
Foto: David Tonelson / Alamy / Alamy / Profimedia

poslastica

Dovoljan je jedan zalogaj da vam ovo postane omiljeni kolač: Čokoladni slatkiš koji nema konkurenciju, predivan je

Ukolio se ljubitelj dezerata koji se brzo prave ovaj će vas potpuno oduševiti

Objavljeno:

Crnac bez jaja je stari, tradicionalni srpski kolač koji mogu da naprave svi, čak i početnici u kuhinji, bez bojazni da će negde pogrešiti. Kao što mu i samo ime govori, u njega ne idu jaja, pa se može napraviti i u posnoj verziji.

Koju god da odaberete samo pažljivo pratite uputstvo i ne brinite se, nema šanse da vam ne uspe iz prve.

Evo šta vam je sve potrebno za pravljenje ovog savršenog i preukusnog dezerta.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja mleka (ili biljnog mleka za posnu verziju)
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Prstohvat soli

Po želji: rendana čokolada, seckani orasi ili suvo grožđe

Priprema:

U većoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i so. Dodajte mleko i ulje, pa sve dobro sjedinite dok smesa ne postane glatka. Ako želite, umešajte dodatke poput čokolade ili oraha.

Smesu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh ili obložen pek papirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta (proverite čačkalicom – kada izađe suva, kolač je gotov). Po želji, kolač pospite prah šećerom, prelijte glazurom od čokolade ili poslužite uz džem.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.