Zdrav obrok koji su Jugoslovenke uvek pravile: Recept lak kao pero, a ukus će vas oduvati - 1 stvar je bitna
Foto: Privatna galerija

Ukusno

Zdrav obrok koji su Jugoslovenke uvek pravile: Recept lak kao pero, a ukus će vas oduvati - 1 stvar je bitna

Služiti kao predjelo ili možete i kao glavno jelo

Objavljeno:

Pohovani karfiol i brokoli sprema se na vrlo jednostavan način. Skuvajte ovo predivno povrće, a onda ga propržite na ulju i vaš zdrav obrok je gotov za tili čas.

Sastojci:

10 komada cvetova brokolija

10 komada cvetova karfiola

2 jaja

50 gr prezli

ulje po potrebi

so po ukusu

Karfiol
foto: PRINTSCREEN/YT/SPAIN ON A FORK

Priprema:

Cvetove brokolija i karfiola oprati i obariti u slanoj vodi. Isprati i ocediti na kuhinjskom ubrusu. Cvetove po ukusu dodatno posoliti. Umutiti jaja, prezle staviti u posebnoj posudi. Cvetove karfiola i brokolija ubaciti u tanjir sa jajima, zatim u činiju sa prezlama. Pohovati na zagrejanom ulju. Pohovane cvetove vaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće.

Služiti kao predjelo ili možete i kao glavno jelo. Prijatno!

Bonus video:

02:34

Kako se pravi sprža?

(Espreso/Kurir.rs/J.M/Prenela:M.S..)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.