Najukusniji pasulj prebranac za Badnje veče: Kuvari dodaju 2 tajna sastojka, daju 2 posebna ukusa
Foto: Jelajelena Petrovic

NJAM, NJAM

Najukusniji pasulj prebranac za Badnje veče: Kuvari dodaju 2 tajna sastojka, daju 2 posebna ukusa

Kuvari dodaju dva tajna sastojka u prebranac

Objavljeno:

Evo kako se pravi prebranac za trpezu za Badnje veče!

Prebranac je omiljeno slavsko i praznično jelo kod nas, a po tradiciji domaćice ga spremaju za trpezu za Badnje veče. Pronašli smo najlakši recept u koji ide pasulj iz konzerve, biće jednako ukusan kao pravi a imaćete više vremena da uživate u praznicima!

Kuvari dodaju dva tajna sastojka u prebranac, kako bi dva ukusa zbog kojih ga volimo došla još više do izražaja. Pasulj će biti slatkastiji zbog smeđeg šećera, a pikantniji zbog samo jedne kašičice senfa.

Evo kako se pravi prebranac!

Sastojci:

2 konzerve pasulja

1 veliki crni luk

2 čena belog luka

2 kašike paradajz pirea

1 konzerva paradajza pelata

1 kašičica senfa

2 kašike smeđeg šećera

4 kašike mlevene crvene paprike

Priprema:

U dubljem sudu propržite sitno seckani crni i beli luk, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte šećer i paradajz pire, pa promešajte dok se ne zaprži. Potom u šerpu ubacite dobro oceđeni pasulj, začine i usitnjeni pelat. Pustite da provri, odmah smanjite vatru i krčkajte desetak minuta.

Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok sos ne uvri i na vrhu se napravi lepa korica.

05:22

Eva Ras za Kurir televiziju: Ja sam pobožna. Ne verujem u pasulj, kafu, kugle i đavola

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.