ukusno do bola
Kako se pravi čoko moko rolat-torta? Sve je gotov za pola sata, a idealno je za porodični ručak, kremasto i slatko
Vazdušast, mekan i sočan
Umesto klasične čoko moko torte, ove godine na prazničnu trpezu spustite još interesantniju i možda čak i ukusniju alternativu – predivni slatki rolat!
Vazdušast, mekan i sočan, ovaj kremasti dezert miluje nepca i ono što je što nam svima treba nakon porodičnog ručka, a prikladan je kako za posebne prilike tako i za svakodnevne slatke zalogajčiće uz kafu.
Kako se pravi čoko moko rolat-torta?
Sastojci:
5 većih jaja
4 kašike ulja
7 kašika kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
4 ravne kašike kakaoa
5 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
1-2 kesice instant kafe, po ukusu
1 pakovanje slatke pavlake
200 grama bele čokolade
dekoracija po ukusu
Priprema
U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad dobijete kompaktnu smesu, smanjite na srednju brzinu, pa uz neprestano miksanje dodajte žumanca i ulje. Potom malo po malo dodajte suve sastojke, pa kad se napravi homogena masa, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 20 minuta. Sačekajte da se prohladi desetak minuta, pa papirom uvijte u rolat. Stavite u frižider da se hladi.
U jednj posudi pomešajte belu čokoladu i umućenu slatku pavlaku. Izvadite iz frižidera koru, odmotajte, pa premažite ovim filom i ponovo urolajte, ovog puta bez papira.
Ukrasite po želji — šlagom, čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, višnjama itd.
Bonus video:
(Espreso / Glossy / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!