Ove bosanske urmašice su hajlajt dana! Za njih vam je potrebno samo JEDNO jaje, odlepićete
Urmašice, Foto: Printscreen/Youtube/DomaciKuharYT

uživaćete

Ove bosanske urmašice su hajlajt dana! Za njih vam je potrebno samo JEDNO jaje, odlepićete

Za ovaj recept potrebno vam je samo jedno jaje.

Objavljeno:

Urmašice su tradicionalni bosanski specijalitet koji mora da se nađe na vašem stolu.

Mnogima je jedan od omiljenih.

Za ovaj recept potrebno vam je samo jedno jaje.

Potrebni sastojci

Urmašice
Urmašicefoto: Printscreen/YouTube/Nefis TV

250 g maslaca

1 jaje

1 kašika šećera

400 g brašna

Sastojci za preliv:

500 g šećera

500 ml vode

1 limun

Način pripreme

Maslac stavite da se topi na srednjoj vatri. Za to vreme umutiti jaje i šećer.

U jaje i šećer dodajte otopljeni maslac i sve sjedinite. Zatim postepeno dodajte i brašno, pa rukama umesite testo koje se ne lepi za ruke. Testo prekrijte krpom i ostavite 20 minuta u zamrzivaču.

Posle toga, rukama otkinite jedan deo testa i oblikujte valjak, pa taj deo stavite na redne, tačnije na stranu na kojoj su najsitnije rupe. Pritisnite testo, pa ga odvojte i stavite u podmazan pleh. Postupak ponavljate dok imate testa.

Urmašice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Dok se urmašice peku, pripremite preliv. U šerpu sipajte šećer i vodu, promešajte i stavite da se kuva na srednjoj vatri oko 15 minuta.

Na pola kuvanja, limun isecite na kolutove, pa ih stavite u šerpu u kojoj kuvate preliv. Vruće urmašice prelijte vrućim prelivom. Prekrijte ih i ostavite u toku noći da se dobro natoše.

Prijatno!

43:29

Komšiluk S01EP70

(Espreso/Ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.