Bez ovih prazničnih keksića ne slavite Novu godinu: Prepuni su magije, a za stolom ih baš svi traže
Keksići, Foto: Privatna arhiva

savršeni

Bez ovih prazničnih keksića ne slavite Novu godinu: Prepuni su magije, a za stolom ih baš svi traže

Na trpezi su obavezni novogodišnji keksići koji unose pravi čar zime.

Objavljeno: 10:04h

Vreme je praznika i svi jedva čekamo da uživamo u novogodišnjim đakonijama.

Na trpezi su obavezni novogodišnji keksići koji unose pravi čar zime.

Potrebni sastojci

Novogodišnji kolači, Keksići, Medenjaci
foto: Privatna arhiva

300 g brašna

pola kašičice sode bikarbone

malo soli

50 g putera

150 g kikiriki putera

150 g smeđeg šećera

2 kašike meda

1 jaje

malo ekstrakta vanile

malo čokoladnih mrvica

Priprema

Pre svega, odmah zagrejte rernu, da bude spremna kada budete stavili keksiće.

U većoj činiji sipajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa ostavite po strani. U drugoj činiji umutite omekšali puter, puter od kikirikija, smeđi šećer i med i mutite sve dok ne postane kremasta. Potom dodajte jaje i ekstrakt vanile pa ponovo dobro promešajte, ali ovoga puta možete i varjačom.

Kada se sve to sjedini, ubacite u činiju sa brašnom pa dobro umutite mikserom. Kada se sve lepo sjedini, na kraju ubacite čokoladne mrvice.

Od ovako formiranog testa, pravite loptice od testa pa ih pritisnite po sredini da napravite krug, odnosno oblik keksića. Svaki možete da išarate viljuškom. Od ove količine keksića napunićete dve tepsije, pa ih stavite da pečete najviše 13 minuta sve dok ne porumene i promene boju.

Ohladite ih na kratko i spremni su za posluženje.

00:27

Čedomir Jovanović nakon razvoda u kafani

(Espreso/ona/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.