nema bolje
Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
Uveliko je vreme posta, pa se domaćice pitaju čime da obraduju svoje ukućane.
Mi vam donosimo odgovor.
U pitanju je posna carska pita koja je idealna za doručak ili večeru.
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
SASTOJCI
300 g kukuruznog brašna
2 šolje vode
2 briketa spanaća
1 manja glavica crnog luka
2 manje crvene paprike
pola šolje kukuruza
1 kašičica praška za pecivo
so
malo bibera
NAČIN PRIRPEME
U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa gfa kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera.
Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte. Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.
Prijatno!
(Ona.rs)
Podelite vest:
(Espreso/ona.telegraf/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!