Ovako to radi državna sekretarka! Osvanula slika slavskog kolača Milene Popović, zbog jednog detalja sve gori
Milena Popović, Foto: Instgram printscreen/milena_bogdan

fantastičan

Ovako to radi državna sekretarka! Osvanula slika slavskog kolača Milene Popović, zbog jednog detalja sve gori

Domaćice će ga odmah zavoleti jer je jednostavan za pripremu.

Objavljeno:

Milena Popović jedna je od mnogih koji su juče proslavili slavu Nikoljdan, a kakva je domaćica pokazao je njen slavski kolač koji je osvanuo na mrežama.

Domaćice će ga odmah zavoleti jer je jednostavan za pripremu.

POTREBNI SASTOJCI

Slavski kolač Milene Popović
Slavski kolač Milene Popovićfoto: Printscreen/Instagram/milena_bogdan

700 g brašna

100 ml ulja 500 ml kisele vode 30 g svežeg kvasca ili kesica suvog 2 kašičice soli kašičica šećera

SPREMANJE

Kvasac i šećer pomešajte sa kiselom vodom i kašikom brašna da se kvasac aktivira. Nakon toga zamesite testo tako da nije previše tvrdo, to ćete postići postepenim dodavanjem brašna, ali ni suviše meko i vlažno da se ne bi lepilo za ruke. Ostavite ga na toplom mestu da nadolazi 45 minuta.

Naraslo testo ponovo premesite, po želji oblikujte pletenice, jufke ili druge ukrase, pa ga preručite u odgovarajući kalup za pečenje koji ste prethodno obložili pek-papirom ili dobro podmazali uljem.

Ostavite posni slavski kolač da nadolazi još petnaestak minuta, pa stavite da se peče na 240 stepeni Celzijusovih oko 50-60 minuta.

ADVERTISING

Kada je slavski kolač pečen i kada dobije finu zlatnosmeđu boju, izvadite ga iz rerne, ostavite malo da se hladi u kalupu, pa ga izvadite iz kalupa, pokrijte čistom i suvom kuhinjskom krpom i ostavite da se skroz ohladi.

00:11

Natasa Rodić

(Espreso/srbija danas/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.