poslušajte ga
Pre pečenja ribe, obavezno uradite ovo! Gordon Remzi se kune u ovaj trik, gosti će "podivljati"
Važan trik je upravo u tome da preko fileta riba sipate proprženi paradajz i luk, pa zatim aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.
Kuvar Gordon Remzi otkrio je svoj omiljeni recept za riblji specijalitet, ali i savet kako da vam ispadne najsočnija.
Od sastojaka za jelo koje izdvaja Gordon Remzi potrebno vam je:
2 fileta ribe po želji, so, biber, maslinovo ulje, 100 g čeri paradajza, 1/2 crnog luka, svež bosiljak, veza peršuna, 50 g parmezana i 3 parčeta tost hleba.
Priprema je sledeća: filete ribe posolite i pobiberite, propržite minut sa svake strane u tiganju sa malo ulja. Izvadite ribu, u istom tiganju propžite čeri isečen na pola i sitno seckani crni luk. Kada povrće omekša, dodajte bosiljak. Ostavite još nekoliko minuta, pa sipajte na tanjir. U blenderu usitnite hleb, peršun i parmezan. Filete ribe zatim stavite u tepsiju, preko sipajte smesu sa povrćem, pa bogato pospite smesom sa hlebom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko šest minuta.
Važan trik je upravo u tome da preko fileta riba sipate proprženi paradajz i luk, pa zatim aromatični nadev sa parmezanom, peršunom i hlebom.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!