neverovatno
Nema im ravne, svaka Srpkinja ih sprema: 3 posne torte za Nikoljdan koje su bolje od mrsnih, da vam pamet stane
Sve su jako dobre
Posna keks torta Prvo mesto zauzima torta sa keksom, jer je zaista neprevaziđena! Veoma jednostavna, priprema se bukvalno za par minuta.
Potrebni sastojci:
250 grama posnog margarina
200 grama šećera u prahu
600 grama mlevenog keksa
200 mililitara soka od pomorandže
Priprema:
Margarin umutite penasto sa prah šećerom, dodajte zatim mleveni keks i sok i dobro promešajte. Torta gotova.
Ovakvu tortu možete da oblikujete prema vašoj želji, jer je gusta i možete od nje raditi zaista različite oblike.
Odložite u friz da se stegne, na najmanje sat vremena.
Još, tortu možete obogatiti raznim posnim prelivima, ali i bombonama i kolačima.
Tačnije, u fil možete dodati neke žele bombone, izdrobljen jafa keks, napolitanke i slično.
Možete još dodati neko zaleđeno voće po izboru, a tortu možete dekorisati posnim šlagom ili otopljenom posnom čokoladom.
Posna markiza torta
Još jedna veoma jednostavna, a tako ukusna torta bez pečenja! Čokoladna. Koliko samo vremena uštedimo, a kakav ukus dobijemo. Obožavam ovakve torte!
Potrebni sastojci:
300 grama posnog keksa
250 grama posnog margarina
250 grama šećera u prahu
200 grama mlevenih lešnika
200 grama posne čokolade
Priprema:
Margarin umutite penasto sa prah šećerom, pa dodajte mlevene lešnike i dobro promešajte.
Čokoladu otopite na pari, pa takodje dodajte filu i još jednom sve dobro promešajte.
Keks umačite u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu.
Preko keksa ide fil.
Možete ređati red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, torta će prelepo izgledati.
Na kraju tortu ukrasite po želji, najbolje sa malo otopljene čokolade, i pospite krupno seckanim lešnicima!
Pravac u friz da se ohladi, pa secite.
Posna bela torta
Veoma je elegantna, odlična za slavu jer je tako nežna, a opet dozvoljava različite dekoracije. Bela podloga je savršena za to. Ukus odličan. Baš kremast i fin.. Brzo se priprema, što je takođe veoma bitno.
Potrebni sastojci:
1 pakovanje rozen korica
3 pudinga od vanile
1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
200 grama posne bele čokolade
250 grama posnog margarina
200 grama prah šećera
150 grama pečenog seckanog lešnika
1 litar biljne slatke pavlake
Postupak pripreme:
Od litre mleka odvojite nekih 200ml pa u to razmutite puding.
Ostatak mleka stavite da provri na umerenoj temperaturi.
Kada provri, dodajte postepeno puding, i mešajte neprestano. To će sprečiti pojavu grudvica, i puding će fino i ravnomerno da se ukuva..
Sklonite sa ringle pa dodajte čokoladu, i dobro promešajte da se čokolada potpuno istopi i sjedini sa pudingom.
Ostavite puding da se ohladi.
U međuvremenu, margarin umutite penasto sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding.
Još jednom sve zajedno izmiksirajte, da se napravi kremast, ujednačen fil.
Slatku pavlaku umutite dobro, tako da kada okrenete činiju ona ne mrda.
Sada sledi filovanje – red fila od pudinga, red slatke pavlake, red seckanih lešnika. Lepo rasporedite da vam fila bude za sve korice.
Sem poslednje kore, nju premažite samo slatkom pavlakom.
Pospite po želji opet seckanim ili mlevenim lešnicima, ili rendanom čokoladom i slično.
Dekoracija ostaje na vama, a kako je torta bela, možete dekorisati na bezbroj načina!
Gotovu tortu odložite u friz na par sati, a najbolje preko noći da se fino ohladi i da korice upiju fil.
Biće savršeno mekana.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!