Najlepši posni kolač sa jabukama: Ništa brže niste spremili, a slađe pojeli, sočna poslastica kojoj nećete odoleti
Foto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

slatkiš

Najlepši posni kolač sa jabukama: Ništa brže niste spremili, a slađe pojeli, sočna poslastica kojoj nećete odoleti

Stavite vodu za kafu i pre nego što proključa – vi ćete završiti sve što je potrebno za ovu poslasticu

Objavljeno:

Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.

Postoji mnogo načina da iskoristimo jabuke, od tartova preko slatkih pita s korama do nekih modernijih recepata, a mi vam danas predstavljamo brz recept za kolač od jabuka i ovsenih pahuljica.

Reč je o laganom voćnom slatkišu bez brašna koji se pravi u nekoliko koraka, a ako ga stavite u frižider može da zadrži svežinu šest dana.

Sastojci:

  • 3 cela jajeta
  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 šolje rendanih jabuka
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 110 ml ulja
  • 1 šolja biljnog mleka po izboru (sojino, bademovo, pirinčano, ovseno...)
  • 2 kašičice cimeta

Priprema

  1. Umutite jaja mikserom, pa im dodajte šećer, vanilin šećer, biljno mleko i ulje i mutite još malo.
  2. Kad bude ujednačeno, dodajte ovsene pahuljice i cimet i promešajte.
  3. Sipajte u kalup prethodno obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 30 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.