SAZNAJTE
Čaj se uopšte ne kuva sa proključalom vodom! Ceo život ga spremamo pogrešno, zanemećete kad čujete kako je ispravno
Šta god voleli da dodate u čaj – mleko, med i limun, cimet... Morate da znate kako da ga pripremite.
Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i tačan način na koji se sprema čaj.
Šta god voleli da dodate u čaj – mleko, med i limun, cimet... Morate da znate kako da ga pripremite.
Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da nikada ne bi trebalo da se koristite proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.
"Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukuse čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin", rekao je stručnjak. Objasnio je kako bi voda trebalo da bude maksimalno na 80°C kako bi se svi ukusi čaja fino osetili.
Mark objašnjava da tradicija korišćenja kipuće vode potiče iz vremena kada voda nije bila sigurna za piće te se morala prokuvati kako bi se eliminisale bakterije.
Uz to, dodaje da bi mleko i šećer trebalo da budu poslednji sastojci u pripremi čaja.
S druge strane, bivši kraljevski batler Grant Harold ističe da je običaj dodavanja mleka nakon vode nastao u 18. veku.
Tada je lončar Džošija Spd predstavio visokokvalitetni porcelan koji je bio otporan na toplotne pukotine, što je omogućilo pripremu čaja na ovaj način, posebno među višim društvenim slojevima, prenosi Večernji list.
Bonus video:
(Espreso/zenablic/TM)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!