sjajne
Recept za posne sarme koje se lepe za nepce! Sočne, pune fila, a laganije od onih sa mesom! Idealne za post
Preukusne i idelane za ljude koji poste!
Danas je počeo Božićni post, a svi koji poste znaju koliko teško može biti da se isplanira svaki obrok koji će biti ukusan. Posne sarme sa povrćem su idealne, jako su sočne, tako da neke velike razlike zapravo ni nema.
Sastojci:
5 poriluka
4 crna luka
3 šargarepe
400 g pirinča
1,5 kašika soli
1,5 kašika tucane crvene paprike
1 kašičica bibera
3 lovorova lista
2 kisela kupusa
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvog začina
Recept za posne sarme:
Za posne sarme prvo očistite kupus. Povrće sitno nasecajte. Prvo malo ispržite na suvo, pa onda dodajte ulje i pržite na tihoj vatri. Dodajte pirinač i dinstajte još 10 minuta, dok polako dodajete malo vode, najviše do 100 ml. Dodajte sve začine i na kraju mlevenu papriku i dobro promešajte.
Šerpu nauljite pa poređajte listove kupusa. Umotajte sarme, po listu stavljajte 1 kašiku. Poređajte ih u šerpu. Poređajte lovorov list, pa odozgo opet ređajte uvijene sarme. Prekrijte sa nekoliko većih listova kupusa.
Dodajte vodu tako da prekrijete sarmu i kuvajte nekoliko časova na laganoj vatri. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne sarme sa dimljenom ribom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!