Ovo je definitivno najzdravija riba iz konzerve: Čuveni lekar otkrio šta sve može da uradi sa organizmom
Foto: Profimedia

ZNATE LI?

Ovo je definitivno najzdravija riba iz konzerve: Čuveni lekar otkrio šta sve može da uradi sa organizmom

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti

Objavljeno:

Primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

02:10

PRAVO ČUDO NA IBRU, KURIR NA LICU MESTA! Izvor reke presušio, nastao pomor riba, a onda se dogodilo nešto potpuno neobjašnjivo!

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.