ukusno
Jedite zdravo i ukusno: Kroasani sa nadevom od bundeve, ko ih jednom proba uvek im se vraća, tope su u ustima
Priprema zahteva malo vremena, ali rezultat je vredan svakog truda.
Dolaskom hladnijih dana, bundeva postaje nezaobilazan sastojak u kuhinji.
Njena slatkoća i bogat ukus savršeno se slažu s pecivima, a kroasani s kremastim nadevom od bundeve idealan su način da spojite francuski šik i domaću toplinu.
Ovi kroasani savršeni su za jutarnje uživanje uz šolju kafe ili čaja, a njihov kremasti nadev osvojiće svakog ljubitelja sezonskih ukusa.
Sastojci za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 2 jajeta
- 200 g putera (omekšalog)
Sastojci za nadev:
- 300 g pire od bundeve
- 100 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Priprema kroasana:
- U toplom mleku rastopite kvasac sa šećerom i ostavite da odstoji 10 minuta. U činiji pomešajte brašno, so, jaja i kvasac. Postepeno dodajte omekšali puter i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Ostavite testo da naraste oko 1 sat.
- Testo razvucite u pravougaonik i preklapajte ga poput knjige nekoliko puta, ostavljajući da odmara 15 minuta između svakog preklapanja. Na kraju, testo razvucite u veliki krug i isecite na trouglove.
- Na širu stranu svakog trougla stavite kašičicu nadeva od bundeve. Uvijte testo u oblik kroasana i složite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Priprema nadeva:
- U činiji pomešajte pire od bundeve, krem sir, šećer u prahu, cimet, đumbir i vanilin ekstrakt. Mešajte dok ne dobijete kremastu i glatku smesu.
Pečenje:
Kroasane premažite razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne postanu zlatni.
Poslužite ih tople i uživajte u bogatom, kremastom ukusu!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!