DOMAĆINSKI
Molimo vas da probate ovaj moćni recept: Piletina karbonara će se topiti u ustima, oduševiće i najstrožije gurmane
Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem
Recept za ovu sočnukarbonara piletinu idealan je za večeru, ako vas iznenade gosti, a može da posluži i kao brz subotnji ručak, pogotovo ako niste baš raspoloženi da stojite pored šporeta satima. Gotov je očas posla, a biće oduševljeni i oni sa najistančanijim nepcem.
Sastojci:
3 parčeta pilećeg filea
1 crni luk
300 ml pavlake za kuvanje
1 šolja brašna
1/2 šolje rendanog parmezana
1 kašika ulja
2 kašike putera
1 šoljica seckane slanine
2 čena belog luka
so, biber
Priprema:
1. Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Ulje i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane. 2. Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, crni luk i pr`iti da sve dobije lepu boju. Dodajte i seckani beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite s vatre. 3. Piletinu servirajte na tanjire i prelijte karbonara sosom.
Bonus video:
(Espreso /Kurir.rs/J.M./Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!