Šta da radite ako ste presolili kiseli kupus? Domaćice otkrile trik za spas zimnice, ovo svako treba da zna
Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

MNOGE ZANIMA

Šta da radite ako ste presolili kiseli kupus? Domaćice otkrile trik za spas zimnice, ovo svako treba da zna

Ponekad nije baš jednostavno odrediti koja količina soli nam treba da bismo dobili dobar kiseli kupus

Objavljeno:

Kiseli kupus je ne samo odličan izbor za salatu, već i za pripremu sarme, svadbarskog kupusa, podvarka.

Iako možda deluje lako, ponekad nije baš jednostavno odrediti koja količina soli nam treba da bismo dobili dobar kiseli kupus. Ako stavite malo, kupus se pokvari, ako stavite mnogo, bude preslan. Ako je ovo drugo vaš slučaj, nemojte da brinete.

Spasonosan trik domaćica za presoljeni kupus

Ukoliko je kupus slan prilikom pripreme jela ili salate biće dovoljno da ga potopite u vodu nekoliko sati i ona će izvući višak soli.

Ipak, to nije jedini način da spasite zimnicu. Postoji još jedan trik iskusnih domaćica, a to je da u bure ubacite nekoliko svežih šargarepa i zeleni paradajz.

U zavisnosti od veličine bureta ili kace odnosno količine kiselog kupusa potrebno je dodati oko 2 kg očišćene šargarepe i isto toliko opranog zelenog paradajza koji treba da se izbuši viljuškom kako bi lakše upio višak soli iz bureta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Informer/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.