Znate li kako se pravi najbolji bešamel sos? Slaže se uz sve, a pravi se baš lako, obavezno probajte ovaj način
Foto: : Aleksei Isachenko / Panthermedia / Profimedia

hit

Znate li kako se pravi najbolji bešamel sos? Slaže se uz sve, a pravi se baš lako, obavezno probajte ovaj način

Užitak je kojem retko ko može da odoli

Objavljeno:

Kremasti i ukusni sosevi uvek dobro dođu da začine učine jelo još ukusnijim. Od sastojaka koje nose sosevi postaju nezaobilazan deo obroka, a slažu se uz mnoga jela.

Bešamel sos nam je poznat po odličnom slaganju uz lazanje, pa i za preko pečene piletine. Užitak je kojem retko ko može da odoli, a njegov recept od samo nekoliko sastojaka može da vam postane jedan od omiljenih.

Sastojci za bešamel sos:

5 kašika putera

100 g brašna

1 l mleka

malo soli

Sultanova slast, Hrana, Ručak, Jelo, Sataraš, Bešamel sos
foto: Printscreen YouTube/Ricette Perfette

Priprema bešamel sosa:

Puter otopite u većoj šerpi, na laganoj vatri. Postepeno dodajte brašno i uz konstantno mešanje dobićete smesu bez grudvica. Kuvajte oko sedam minuta, sve dok smesa ne dobije zlatkastu, peskovitu boju.

Polako povećajte temperaturu ringle i uz postepeno dodavanje mleka mešajte smesu na šporetu. Kada dođe do laganog ključanja, smanjite temperaturu i nastavite da krčkate sos dok ne omekša, najviše do 15 minuta.

Bešamel sos, Sos, Jelo, Tiganj, Beli sos
foto: : Aleksei Isachenko / Panthermedia / Profimedia

Posolite i možete dodati neki začin po ukusu. Dok je još topao, prelijte preko željenog jela.

Prijatno!

Bonus video:

03:25

Radun: Ljudi još uvek nisu bili sahranjeni kada je opozicija počela da lovi političke poene

(Espreso/Ona.rs/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.