OBRATITE PAŽNJU
Ovaj slavski kolač je kao stvoren za početnike! Uspeva i najneiskusnijima, a gosti će se otimati zbog njega
Recept je prost kao pasulj, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni.
Ovakav slavski kolač je idealan za početnike.
Recept je prost kao pasulj, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni.
Sastojci
20 grama kvasca
2 kašike vode
500 grama belog brašna tip 500
2 kašičice soli
1 supena kašika šećera
2 kašike ulja
250 ml vode
Priprema
U posebnu činijicu razmutite 2 kašike vode i kvasac. Ostavite to sa strane. U veliku vanglu prosejte 500 grama brašna. 4 kašike brašna odvojite sa strane. U brašno dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa testo umesite glatko. Dodajte jednu po jednu od onih četiri kašika brašna, pa premesite testo. Ostavite ga da naraste oko 45 minuta.
Testo potom premesite, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama.
Testo premesiti u loptice. Onaj deo od 210 grama, podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti u loptice. Deo od 530 grama isto premesiti i formirati loptu. Ostaviti sve loptice da se odmore oko 10 minuta.
Kalup za pečenje podmažite, pa u njega stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Prekrijte folijom i ostavite da naraste.
Od ostalih loptica pravite pletenice kojima ćete ukrasiti slavski kolač. Kad pletenicama ukrasite slavski kolač, ostavite ga poklopljenog da naraste još malo, premažite ga uljem pa ga onda pecite 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
(Espreso/Kurir stil/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!