Kuvari ribu ne valjaju u brašno, već u ovu namirnicu: Ne upija ulje i bude još ukusnija i hrskavija
Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE

Kuvari ribu ne valjaju u brašno, već u ovu namirnicu: Ne upija ulje i bude još ukusnija i hrskavija

Objavljeno:

Savet profesionalnih kuvara

Iako kaloričnija, riba je najlepša pohovana. A kako pohovanje može da bude pipav posao, imamo neke trikove i da tu sebi olakšate posao.

Naime, ovaj trik će vam pomoći da riba bude još hrskavija i ukusnija. Plus neće upiti ulje.

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin.

Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

01:18

Vrhunski kuvar Radomir Raša Vlačić otkrio tajnu za savršen BBQ sos

(Espreso/Krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.