Čokoladni slatkiš idealan za vreme slava: Ukus koji se pamti i kojem ne možete odoleti, ovo se topi u ustima
Foto: Albuquerque Journal / Zuma Press / Profimedia

ukusno

Čokoladni slatkiš idealan za vreme slava: Ukus koji se pamti i kojem ne možete odoleti, ovo se topi u ustima

Recept za ove kolače mnogima se dopada

Objavljeno: 13:31h

Čokoladne korpice slatkiš su koji će vas osvojiti, a u njihovom ukusu uživaće i vaši ukućani, ali i gosti.

Korpice sa čokoladom (orasima i rumom) Sastojci (za korpice): 175 g brašna, 75 g maslaca, 1 kašika šećera u prahu, 1 jaje

Fil (sa orasima): 100 g maslaca, 100 s šećera u prahu, 0,75 dl mleka, 150 g mlevenih oraha, 1 kašika ruma, 50 g otopljene čokolade

Čokoladna krema: 2 dl slatke pavlake, 200 g čokolade, 25 g maslaca

Priprema:
Izmešati brašno i šećer, dodati maslac i jedno jaje. Zamesiti prhko testo, zamotati ga u foliju i ostaviti 30 minuta u frižideru.
Zatim, testo tanko rastanjiti između dva lista masnog papira i okruglom, nareckanom modlicom izvaditi krugove. Obložiti kalupiće za mini mafine i lepo ih utisnuti (kalupiće ne treba prethodno premazivati). Peći na 180 C oko 15 minuta dok blago ne zarumene na ivicama. Izvaditi korpice iz kalupa i ostaviti ih da se potpuno ohlade. Od preostalog testa napraviti korpice na isti način.
Pripremiti čokoladnu kremu: zagrejati slatku pavlaku i maslac i pre nego što provri skloniti sa ringle. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i sve fino izmešati dok se ne rastopi. Ostaviti u frižideru da se malo prohladi i stegne.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.