Foto: Albuquerque Journal / Zuma Press / Profimedia
ukusno
Čokoladni slatkiš idealan za vreme slava: Ukus koji se pamti i kojem ne možete odoleti, ovo se topi u ustima
Recept za ove kolače mnogima se dopada
Objavljeno:
13:31h
Čokoladne korpice slatkiš su koji će vas osvojiti, a u njihovom ukusu uživaće i vaši ukućani, ali i gosti.
Korpice sa čokoladom (orasima i rumom) Sastojci (za korpice): 175 g brašna, 75 g maslaca, 1 kašika šećera u prahu, 1 jaje
Fil (sa orasima): 100 g maslaca, 100 s šećera u prahu, 0,75 dl mleka, 150 g mlevenih oraha, 1 kašika ruma, 50 g otopljene čokolade
Čokoladna krema: 2 dl slatke pavlake, 200 g čokolade, 25 g maslaca
Priprema:
Izmešati brašno i šećer, dodati maslac i jedno jaje. Zamesiti prhko testo, zamotati ga u foliju i ostaviti 30 minuta u frižideru.
Zatim, testo tanko rastanjiti između dva lista masnog papira i okruglom, nareckanom modlicom izvaditi krugove. Obložiti kalupiće za mini mafine i lepo ih utisnuti (kalupiće ne treba prethodno premazivati). Peći na 180 C oko 15 minuta dok blago ne zarumene na ivicama. Izvaditi korpice iz kalupa i ostaviti ih da se potpuno ohlade. Od preostalog testa napraviti korpice na isti način.
Pripremiti čokoladnu kremu: zagrejati slatku pavlaku i maslac i pre nego što provri skloniti sa ringle. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i sve fino izmešati dok se ne rastopi. Ostaviti u frižideru da se malo prohladi i stegne.
Bonus video:
(Espreso/La cuisine creative/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!