PROBAJTE
Vazdušast i mekan slavski kolač sa neobičnim sastojkom: Napravite nešto novo i oduševite goste novim receptom
Mekan i vazdušast, biće pravi ukras svake slavske trpeze i oduševiće sve prisutne.
Ovaj jedinstveni slavski kolač osvaja svojim nežnim ukusom i aromom vanile i limuna, pružajući svežinu u svakoj kriški. Mekan i vazdušast, biće pravi ukras svake slavske trpeze i oduševiće sve prisutne.
Slavski kolač sa vanilinim ekstraktom je nešto potpuno drugačije od svega što ste do sada probali. Ako vam je dosadio klasičan, vreme je da probate ovaj recept.
Mekan i vazdušast, biće savršen dodatak svakom slavskom stolu, a njegova priprema ne zahteva puno truda.
Sastojci:
1800 g brašna
1 kašičica soli
180 g šećera + 1 kašika
120 g putera
3 žumanca + 1 belance
475 ml mlakog mleka
1 pakovanje suvog kvasca (2 ¼ kašičice)
1 limun (korica i sok)
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U mlako mleko dodajte kvasac sa kašičicom šećera i ostavite da se aktivira. Posebno umutite tri žumanca i jedno belance sa ekstraktom vanile i preostalim mlekom. U većoj posudi sjedinite brašno, šećer, so, puter, rendanu koricu i sok od limuna. Pomešajte sve sastojke, uključujući smesu sa kvascem i jajima, i mesite dok ne dobijete glatko testo.
Testo stavite u podmazanu posudu i ostavite da naraste oko sat vremena. Nakon što se udvostruči, oblikujte ga i postavite u pleh, a deo testa iskoristite za dekorativnu pletenicu i krst u sredini. Ponovo ostavite da naraste dok ne postigne željeni volumen. Pre pečenja premažite umućenim jajetom i pecite na 176 stepeni oko sat vremena. Kolač ostavite da se ohladi pre služenja.
Bonus video:
(Espreso/informer/TM)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!