recept zlata vredan
Davićete se u ovome! Najbolji recept za belu slanu tortu: Izadašna i ukusna, idealna za predjelo i slavu
Sastojci su jednostavni
Donosimo vam najbolji recept za belu slanu tortu, koja je idealna za predjelo.
SASTOJCI
1 oblanda (5 listova)
400 g krem sira
200 g sitnog sira
150 g majoneza
3 kisele pavlake
4-5 pakovanja trapista (listica)
400 g tanko secene šunke
50-100 g susama
Priprema:
Krem sir, sitan sir, majonez i pavlaku dobro izmesati. Fil podeliti na 4 dela, ali se izmedju svake kore dva puta maze kako bi se dobro zalepile oblande. Treba ostaviti malo fila i za premazivanje cele torte.
Na premazanu oblandu poredjati listice šunke, zatim tankim slojem premazati šunku pa staviti drugi list oblande. Namazati oblandu pa poređati listiće trapista pa opet u tankom sloju namazati fil.
Postupak ponoviti još jednom - znači biće dva reda šunke i dva reda trapista. Poslednji list oblande tanko premazati filom i posuti przenenim susamom. Tortu ostaviti u frižideru.
Bonus video:
(Espreso/ReceptI/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!