PAŽNJA
Slavsko žito se sprema isključivo na ovaj način! Čitava slava zavisi od njega, ovo mora da naučite danas
Svaka domaćica mora da ga ima u malom prstu.
Žito je nezaobilazno na svakoj slavskoj trpezi, a mi vam donosimo najbolji postupak pripreme.
Svaka domaćica mora da ga ima u malom prstu.
Iako se u prvi mah čini da su sva slavska žita identičnog ukusa, ako mu dodate jedan novi sastojak, vaše žito će dobiti potpuniji ukus.
SASTOJCI
500 grama pčenice belije
400 grama kristalnog šećera 400 grama mlevenih oraha 2 kesice vanilin šećera 1/2 ploda muskatnog oraščića
PRIPREMA
Pšenicu je najbolje potpopiti veče pre pripreme u vodi. Kuvati duže i nakon kuvanja dobro procediti. Dodati pšenici šećer i ostale dodatke iz sastojaka. Naše bake pšenicu pre nisu mlele za slavsko žito, već je bila u celom zrnu.
(Espreso/srbija danas/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!