Ima 62 godine, a telo 38-godišnjaka! Otkrio kako je zaustavio biološki sat, svi popadali u nevericu
Dejv Pasko,, Foto: Printscreen/Instagram/dave.pascoe

neverica

Ima 62 godine, a telo 38-godišnjaka! Otkrio kako je zaustavio biološki sat, svi popadali u nevericu

Buđenje bez alarma, suplementi, pa upijanje sunčeve svetlosti

Objavljeno:

Dejv Pasko, 62-godišnjak iz Michigana, tvrdi da je svoj biološki sat vratio unazad, te da sada ima biološku starost od samo 38 godina. Ovaj penzionisani inženjer mrežne sigurnosti i "full-time biohaker", kako sebe voli da opiše, otkriva svoje tajne na ličnom portalu, gde deli svoje složene planove vežbanja i ishrane - uz tvrdnju da uzima neverovatnih 158 suplemenata dnevno.

Pasko veruje da zdrav život može trajati gotovo koliko i sam život, planira da živi najmanje do 95. godine u odličnom stanju, a možda čak i preko 110 - "ako Bog da", kako kaže. Njegova rutina uključuje buđenje bez alarma, vežbanje, meditaciju, saunu i strogo kontrolisanu ishranu. Pasko ne broji kalorije, ali ograničeno konzumira jednostavne ugljene hidrate i jede organsku hranu.

Buđenje bez alarma, suplementi, pa upijanje sunčeve svetlosti

Dan Dejva Paska dan počinje sa 15 minuta istezanja na podu i pet minuta skakanja na mini trampolini, nakon čega sledi pranje zuba, pa čekanje sat vremena - pre uzimanja 82 jutarnja suplementa. Nakon toga 'upija' sunčevu svetlost dok šeta ili trči, a zatim izvodi intenzivni P90X trening. Doručak mu se sastoji od zelenih banana i činije sa čia semenkama i bobicama, a večera od organskog mesa i raznovrsnog povrća.

Ova 61-godišnjak, koji želi da vrati svoj biološki sat unazad, ističe važnost "vremena za sebe", ali je spreman da promeni rutinu da bi kvalitetno proveo vreme sa drugima.

"Jedan dan bez pridržavnja plana i rutina me neće ubiti," kaže on, a prenosi britanski "Miror".

Za svoje rutine godišnje izdvaja pozamašnu sumu

Paskovo interesovanje za "biohakovanje" košta ga oko 30.000 dolara godišnje, što je znatno manje od 2 miliona dolara koliko Brajan Džonson, još jedan 'kolega', izdvaja za svoje rutine pod,lađivanja. Džonson, koji ima 46 godina, tvrdi da ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka i kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.

01:51

ISHRANA

(Espreso/blic žena/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.