poslužite je
Ova torta je kraljica svake slave: Gosti tvrde da je jedna od najlepših svih vremena, a ukus joj je pravi slavski
Ova torta važi za jednu od najlepših, a bogata je orasima,bademima i lešnicima, u kombinaciji sa jednim filom.
Ukoliko vam se približava slava a ne znate čime biste počastili svoje goste, predlažemo vam kraljicu među tortama - minjon tortu.
Ova torta važi za jednu od najlepših, a bogata je orasima,bademima i lešnicima, u kombinaciji sa jednim filom.
Vrlo se lako pravi, a ukus je baš slavski.
POTREBNI SASTOJCI
Kora (prave se tri kore, mera je za jednu):
5 belanaca
150gr šećera
kašika brašna
200gr oraha (možete napraviti sa lešnikom, ili bademom)
Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
100gr čokolade za kuvanje
300gr maslaca
Glazura:
200gr bele cokolade, 5-6 kašika ulja
ZA UKRAS
Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.
POSTUPAK PRIPREME
Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe. Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.
Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.
Foto: Printskrin Jutjub/Deda Miletova Kuhinja Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.
(Espreso/novosti/Stil/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!