prelepo
Mera na čaše: Recept za proju bez jaja i jogurta koje ćete obožavati, sprema se za samo 20 minuta i jede u dahu
Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao meru za sve sastojke
Proja je idealan dodatak koji može da se jede umesto hleba uz punjene paprike, sarmu, ali i kao doručak ili večera uz šolju jogurta i domaću pršutu.
Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta.
U nastavku vam predstavljamo recept za posnu proju, koju ćete, sigurni smo, spremati i van posta.
Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao meru za sve sastojke.
Sastojci:
3 šolje pšeničnog brašna
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje obične vode
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte sve suve sastojke, pa onda dodajte vodu, kiselu vodu i ulje.
Sve promešajte žicom za mućenje ili varjačom.
Smesu možete da izlijete u pleh obložen pek papirom, a možete i da stavite u kalupe za mafine.
Samo ćete pre toga podmazati kalupe uljem i brašnom ili da stavite papirne korpice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!