RUČAK ZA DESETKU
Pileće šnicle u sosu koje se tope u ustima: Ukusan ručak koji prelepo izgleda u tanjiru, a ukus - čista fantazija
Pileće šnicle u sosu od sira, gurmanski recept koji ćete obožavati
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za vrhunski ručak - pileće šnicle u sosu od sira.
Lako se sprema, a može poslužiti i kao ideja za posebne prilike jer pored kremastog ukusa, vrlo lepo izgleda i na oko.
Predlažemo vam da se posle ovakvog ručka zasladite nekom poslasticom, kao što je starinski poljski kolač sernik.
Potrebno je
500 gr pilećih šnicli
50 gr suve slanine oli suhomesmnatog
malo suvog začina
ulje
200 ml mleka
1 kašika brašna
3 čena belog luka
200 ml vode
1 puna kašika kisele pavlake
ml. biber
Priprema:
Šnicle iseći tanko pa malo izlupati. Ispržiti na ulju suvu slaninu da lepo porumeni pa je povaditi.
Ubaciti u masnoću meso i pržiti oko 20 minuta, da porumeni sa obe strane i omekne.
Izvaditi a tu ubaciti seckan beli luk i kašiku brašna da dobije krem boju. Dodati mleko, vodu, pavlaku začin biber i sve izjednačiti.
Kad dobije redju gustinu ubaciti ponovo meso i suvu slaninu da krćka minut dva. Posuti peršunov list seckan poklopiti i isključiti. .Služiti toplo. Uživajte
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!