Foto: Printscreen / Youtube / Moja mala kuhinja
prijatno
Prave se bez kvasca, jaja, brašna i ne peku se: Kiflice koje će vas osvojiti i svaka domaćica će vam tražiti recept
Ako volite ukus slatkog sira, a još ste i ljubitelji testa, isprobajte ovaj lagan recept i spremite čizkejk kiflice!
Objavljeno:
Mekane i slatkice čizkejk kiflice prave se veoma jednostavno, a sigurno će vas očarati ukusom.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 220 g krem sira
- 50 g šećera + 2 kašike šećera
- kašičica ekstrakta vanile
- kašičica cimeta
- ulje za prženje
Priprema:
- U prvoj posudi promešajte cimet sa dve kašike šećera.
- U drugoj posudi mutite krem sir, pa mu dodajte 50 g šećera i vanilu.
- Razvucite tanko testo ukrug i secite na trougliće (vucite nožem od sredine kruga ka ivici).
- Trougliće mažite umućenim krem sirom, pa savijte u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.
- Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane pola minuta do minut ili dok ne postanu zlatnobraon.
- Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus da upije višak ulja. Pospite šećerom i cimetom.
- Služite uz crveno voće.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/M.R./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!