NAPRAVITE JE
Ovu zimnicu od jabuka retko ko pravi, a bolja je i od džema: Ceo život ćete žaliti ako je ne probate, savršenstvo
Ako niste do sad probali zimnicu od jabuka, sada je pravo vreme.
Domaćice uveliko prave zimnice, a one slatke su posebno inspirativne.
Ako niste do sad probali zimnicu od jabuka, sada je pravo vreme.
U nastavku pročitajte recept.
POTREBNI SASTOJCI
480 g jabuka, tanko nasečenih
120 ml belog vinskog sirćeta
120 ml jabukovog sirćeta
240 ml vode
4 kašike meda
2 kašike smeđeg šećera
2 kašičice soli
1 kašičica celih karanfilića
2 mahune anisa
2 štapića cimeta
PRIPREMA
Za ovu zimnicu podelite nasečene jabuke u staklene tegle veličine 2 litre, ostavljajući pola cm prostora na vrhu svake tegle. U šerpi na srednjoj vatri kuvajte sirće, vodu, med, smeđi šećer, so, karanfilić i mahune anisa i promešajte da se sjedine. Pustite da tečnost za kiseljenje provri i kuvajte 2 minuta, dok se so i šećer ne rastvore. Skinite posudu sa vatre.
Jabuke prelijte vrelom tečnošću, ravnomerno raspoređujući u svaku teglu. Dodajte štapić cimeta u svaku teglu. Zavrnite poklopce na tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Prebacite tegle u frižider i ostavite da odstoje najmanje 48 sati pre jela. Što duže ih ostavite u tečnosti, ukus će biti jači.
(Espreso/lepote Srbije/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!