Ovu zimnicu od jabuka retko ko pravi, a bolja je i od džema: Ceo život ćete žaliti ako je ne probate, savršenstvo
Slatka zimnica, Foto: Printscreen/youtube/Domaći recepti

NAPRAVITE JE

Ovu zimnicu od jabuka retko ko pravi, a bolja je i od džema: Ceo život ćete žaliti ako je ne probate, savršenstvo

Ako niste do sad probali zimnicu od jabuka, sada je pravo vreme.

Objavljeno:

Domaćice uveliko prave zimnice, a one slatke su posebno inspirativne.

Ako niste do sad probali zimnicu od jabuka, sada je pravo vreme.

U nastavku pročitajte recept.

POTREBNI SASTOJCI

Slatka zimnica
Slatka zimnicafoto: Printscreen/youtube/Domaći recepti

480 g jabuka, tanko nasečenih

120 ml belog vinskog sirćeta

120 ml jabukovog sirćeta

240 ml vode

4 kašike meda

2 kašike smeđeg šećera

2 kašičice soli

1 kašičica celih karanfilića

2 mahune anisa

2 štapića cimeta

PRIPREMA

Za ovu zimnicu podelite nasečene jabuke u staklene tegle veličine 2 litre, ostavljajući pola cm prostora na vrhu svake tegle. U šerpi na srednjoj vatri kuvajte sirće, vodu, med, smeđi šećer, so, karanfilić i mahune anisa i promešajte da se sjedine. Pustite da tečnost za kiseljenje provri i kuvajte 2 minuta, dok se so i šećer ne rastvore. Skinite posudu sa vatre.

Jabuke prelijte vrelom tečnošću, ravnomerno raspoređujući u svaku teglu. Dodajte štapić cimeta u svaku teglu. Zavrnite poklopce na tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Prebacite tegle u frižider i ostavite da odstoje najmanje 48 sati pre jela. Što duže ih ostavite u tečnosti, ukus će biti jači.

06:29

Zimnica u Kini i Srbiji-- zimski ritual za večnu nostalgiju

(Espreso/lepote Srbije/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.