sastojci su dobri
Tako jednostavno jelo, a bogato ukusima: Napravite mega ukusnu pastu i oduševite ukućane, recept u kom ćete uživati
Pređimo na pripremu ovog specijaliteta
Svako malo se poželimo ukusa plodova mora, a gambori nikada ne ispadaju iz kulinarske mode u bilo koje doba godine.
Zato, za vas smo pripremili recept sa gamborima ili kozicama, koji se lako sprema, prati, a još lakše - jede!
Pređimo na pripremu ovog specijaliteta, paste sa gamborima u sosu od paradajza.
Sastojci za pastu sa gamborima u paradajz sosu:
400 g špageta ili taljatela
200 g gambora
so
pola glavice srednjeg crnog luka
biber
pola limuna
maslinovo ulje
3 paradajza
3 čena belog luka
mocarela ili parmezan
Priprema paste sa gamborima u paradajz sosu:
U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa kada se ugreje na srednjoj vatri, dodajte crni luk da se dinsta. Isecite ili izrendajte beli luk i dodajte u tiganj.
Očistite gambore i dodajte u tiganj, zajedno sa ceđenim limunom. Promešajte sve.
Začinite solju i biberom.
Za to vreme, skuvajte špageta, ali ostavite jednu manju kutlaču vode u kojoj su se kuvale.
Naseckajte paradajz ili, ako imate čeri, onda ga prepolovite. Dodajte u tiganj i mešajte. Dolijte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, pa i njih dodajte odmah potom.
Narednajte mocarelu i dodajte je kada paradajz omekša skroz.
Po želji pospite parmezan.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Ona.rs/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!